Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Как се бори конкуренция с нетрадиционни маркетингови похвати?

Христо Петков, съосновател на StinkySocks, Бизнес среща, 07.02.2019

Първоначално нямахме голям бюджет, а и се намираме далеч от сноуборд индустрията, която е позиционирана предимно в САЩ. Поради това трябваше да създадем различен продукт, като така се стигна до дизайнерските чорапи за спортна и ежедневна употреба. Това каза Христо Петков, съосновател на StinkySocks, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

"Продуктът е познат на пазара. Маркетирахме го по специфичен начин през екстремните спортове, което успя да привлече интереса на потребителите. Нашите купувачи купуват не само продукта, но и начина на живот".

Най-големият ни пазар е Китай, коментира той.

„От 3 години сме на пазара в Китай и към момента това е най-силно развиващото се място за нас. Чорапите се произвеждат в България. Нямаме собствена фабрика, но работим съвместно с една от най-добрите в страната “.

Компанията оперира на 25 пазара на 6 континента, заяви Петков.

"Стъпването на пазарите в Европа беше по-трудно, но след като видяха, че в САЩ и Азия ни възприемат като интересна марка, Старият континент се отвори за нас. Стартирахме в Азия и САЩ, като след това Европа започна да пазарува от нас".

Той допълни, че към момента компанията не ползва външно финансиране.

Целия разговор може да проследите във видео материала.

Последни новини
Още от Бизнес среща