Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Логистичният сектор: Лесен вход, трудна реализация

Иван Иванов, управляващ партньор в спедиторската компания "Тива Ком", Бизнес среща, 05.02.2019

Навлизането в логистичния сектор е лесно. Предизвикателство, породено от високата конкуренция, е оставането в него. Това каза Иван Иванов, управляващ партньор в спедиторската компания "Тива Ком", в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Иванов посочи, че логистичният сектор е много динамичен, а автомобилният транспорт за момента е водещ в него.

Железопътната администрация е много консервативна и реагира бавно на пазарните промени. Поради това тя доста често се оказва изключена от пазара... ценовото предимство там също е изгубено“.

Според гостът разбиранията за бизнеса у нас са консервативни. Като пример той посочи желанието на компанията за участие в няколко проекти, част от който е и франчайзинг бизнесът.

Проектите не са неуспешни, но като цяло разчитаха на по-голяма масовост... Разбиранията за бизнеса като цяло тук са по-консервативни. Очаква се иновациите да бъдат развити навън и едва след това евентуално да се внедрят у нас“.

Иванов определи Русия като основния пазар на компанията.

Конкуренцията от европейските спедитори е много силна, те имат над 100-годишна история. Българските превозвачи навлязоха на европейския пазар, но по-скоро българските спедитори за момента все още отсъстват от него“.

Вижте повече във видео материала. 

 

Последни новини
Още от Бизнес среща