Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Ламиниране без пластмаса - ново зелено решение от български стартъп

Гергана Станчева, съосновател на LAM'ON, Бизнес среща, 31.01.2019

Български стартъп предлага ново зелено решение, което касае компаниите в световен мащаб – ламиниране чрез биоразградимо фолио. Това каза съоснователят на LAM'ON Гергана Станчева в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Станчева посочи, че идеята за стартъпа се заражда по време на участието на основателите му в предишен проект, в който са установили нуждата от подобен продукт на пазара. Потенциални клиенти за момента те виждат в печатници и издателски къщи, произвеждащи хартиени продукти, които нямат необходимост от дълъг живот.

Според госта създаването на биоразградимо фолио би помогнало за решаването на проблема с използването на пластмаса не само у нас, а и в световен мащаб.

Това е изключително сериозен проблем, който има едно не толкова трудно решение“.

Станчева отбеляза, че идеята на компанията е за производството да се използват същите машини, които печатниците имат, за да може преминаването от пластмасата към фолиото да се случи лесно за тях.

За момента зад стартъпа стои екип от трима души, разказа гостът.

Изграждането на екипа е основната част от един бизнес, според разрастването на продукцията, предстои и екипът да се изгради бавно и постепенно“.

След навлизане на българския пазар компанията смята да се насочи към германския, добави Станчева.

Германия все пак е печатната столица на Европейския съюз. Още повече, че хората там вече са много добре настроени и все по-чувствителни на тема ресурси“.

Гледайте видео материал с целия разговор. 

Последни новини
Още от Бизнес среща