Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Основният проблем на мобилните разработки напоследък е свързан с качеството

Радослав Гайдарски, изпълнителен директор на Upnetix, Бизнес среща, 17.01.2019

Основният проблем на мобилните разработки напоследък е свързан с качеството, коментира Радослав Гайдарски, изпълнителен директор на Upnetix, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Imperia Mobile беше плод на едно приятелство между мен и другите съоснователи. Имахме обща визия и цел. Нямахме какво да губим. Първите си клиенти набавихме чрез препоръки и приятели. Дори бих казал, че хората сами ни търсеха с желание. В България през 2015 г. имаше огромен вакуум за мобилни разработки. В момента най-големият проблем, свързан с мобилните разработки, е с качеството. Това е поради логични пазарни причини. Разработката е скъпа, малко компании могат да си го позволят".

Офисите в Лондон, Мюнхен, Цюрих, Вашингтон, Пловдив, Бургас са на групата компании, към които Upnetix се присъедини – ScaleFocus, уточни Радослав Гайдарски.

Ръстът се постига с работа и посвещение на целия екип, счита той. Овладяването на ръста става с правилните хора на правилните места и доверието, което им се делегира, посочи Гайдарски.

"В САЩ конкуренцията е безпрецедентна. България като дестинация и Upnetix предоставят продукт на световна ниво, затова от нас се интересуват дори пазари като Индия и Близкия изток. В последните 5-6 години репутацията на България изключително се подобри".

Придобиването от ScaleFocus стана по естествен начин, отбеляза Радослав Гайдарски. "От самото начало имахме разбирането, че това е бизнес с приятели и ще бъдем до време заедно. Моите партньори от тогава ръководят една от най-успешните продуктови IT компании за игра. Влязохме в процес, търсихме придобиващи компании от цял свят. Ние бяхме проактивната страна. С основателите на ScaleFocus се познаваме от самото начало на създаването на компанията. Те също проявиха интерес. Ценностите ни се припокриха", спомена Радослав Гайдарски.

 

Последни новини
Още от Бизнес среща