Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Какви са тенденциите в производството на елхи

Йонко Земярски, Грипс, Бизнес среща, 25.12.2018

Един добър модел изкуствена елха може да бъде 2 години на мода. Това коментира Йонко Земярски, Грипс, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Компанията "Грипс" е създадена през 1990. Стартирахме с производството и идеите си с различни фолиа. Нашата фирма започна да произвежда елхи от 2004. Нужна е добра логистика, подготовка, познаване на пазара. Свикнали сме със сезонен бизнес. Големи пазари за износ за Словения, Хърватия, Унгария, Австрия".

Изложенията във Франкфурт, Милано, Атланта презентират съответните тенденции в моделите, посочи Йонко Земярски. "Тази година пуснахме 3D елха, както и заснежена елха. Като производители искаме да се доближим естествения вид на дръвчето. Добрите модели не струват малко, но могат да се използват дълго време. Има еко вълна, която защитава естествените видове. На българския пазар делът на изкуствените елхи спрямо естествените е в съотношение 50/50. В България се отделят около 80-100 лв. за изкуствена елха в размер от 1.80 метра", уточни още той.

"Заснежената елха има покритие, което не пада. Прави се по специална технология – нанася се прах със слой лепило, като търси се ефектът на естествения сняг. Трябва да се съхранява добре, за да не се замърси бялото покритие. Зеленият цвят е класическият и остава най-предпочитан. Тази година имаше търсене на червени елхи. Купуват се и екстравагантни цветове, зависи от спецификата на интериора на съответните домове, офиси и търговски обекти". 

Има метални заготовки, има светлини и маркучи що се отнася до изработката на украсата, отбеляза Йонко Земярски.

Последни новини
Още от Бизнес среща