Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Цикличността в икономиката е неизбежна

Николай Майстер, Интеркапитал Маркетс, Бизнес среща, 18.12.2018

Цикличността в икономиката е неизбежна, коментира Николай Майстер, Интеркапитал Маркетс, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Когато завърших в София Френската гимназия, исках да кандидатствам история. Тогава ми харесваше и археологията. Майка ми работеше в Тунис, аз заминах да уча там. Изучавах банков мениджмънт на френски език. Когато завърших, намерих работа в една малка компания, която пишеше анализи за листнатите акции на борсата в Тунис".

Трудни времена бяха в периода след началото на икономическата криза през 2008 г., разкри гостът. 2009 и 2010 като че ли бяха най-трудните за нашата фирма, сподели Николай Майстер.

"Технологиите са нещо, което се променя, както и финансите. Ние имаме портфолио мениджър, базиран във Варшава, който събира данни за компаниите от цял свят, филтрира ги по свои показатели и след това чете отчети на техни доставчици и клиенти, за да си изгради мнение. В управлявания от него портфейл сме купували дружество в Полша, в Лондон, Сингапур, Хонконг, Австралия".

През 2019 г. по-скоро ще има забавяне и частична рецесия, смятат гостът.

Рисковано е в момента да се поема дълг, когато се говори за още покачване на лихвите, а приходите спадат, уточни Николай Майстер.

Когато говорим за Брекзит, много лондонски контрагенти, с които работим, смениха договорите си и преместиха офиси в Ирландия, посочи Майстер.

Гледайте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от Бизнес среща