Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Ролята на мениджъра изисква различни предизвикателства и инициативи

Димитър Димитров, управляващ партньор на софтуерната компания Accedia, Бизнес среща, 29.10.2018

Accedia помага на големи компании да трансформират бизнеса си с помощта на софтуерни решения, коментира Димитър Димитров, управляващ партньор на софтуерната компания Accedia, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

С колегите, с които стартирахме заедно Accedia, сме работили и преди това в тази индустрия, заяви Димитър Димитров. "В един момент решихме, че бихме подобрили много неща и идеята постепенно еволюира. Нашият бизнес стартира с консултантските услуги. Помагаме на големи компании да трансформират бизнеса си с помощта на софтуерни решения", спомена той.

"Трудно бе да убедим първите си клиенти. Нямахме изграден бранд и имидж. Разчитахме до голяма степен на професионализма си и контактите си. Динамиката на развитие при нас води до удвояване на компанията всяка година. Процесите на работа днес след една година вече са остарели и се налага да ги променяме. Всичките основатели на компанията сме с доста технологичен профил. Други аспекти по управлението на бизнеса и административни такива се наложи бързо и в движение да научим. В нашия сектор търсенето на квалифицирани експерти е огромно предизвикателство предвид малкия пазар в България. В бранша локацията от гледна точка на географията няма толкова значение за разлика от други индустрии, където логистиката е от генерално значение. Работим с клиенти от цял свят в различни часови зони. Като ниво на качеството на услугата не отстъпваме на никого. Ние се състезаваме с местни партньори. От гледна точка на таланта се състезаваме с всички компании на пазара".

Форматът Хакер екс привлича опитни програмисти, съобщава Димитър Димитров. "Ние сме домакин на събитието. На тази платформа талантливи програмисти могат да се запознаят с компаниите, които се интересуват от тях, на самото ексклузивно събитие", допълва той.

"Ролята на мениджъра изисква различни предизвикателства и инициативи. Ние разчитаме много на колегите в компанията и на мениджмънт екипа, те постоянно дават нови свои предложения и възможност за създаване на стартъпи. Това прави делегирането на задължения не толкова трудно. По-скоро има психологически момент, който обаче не е трудно да се превъзмогне. От комерсиална гледна точка продуктите, които разработваме, се нуждаят от време, но се надявам, че скоро ще достигнем до момента на реализацията им".

За нас е важно да имаме максимално отворена среда, в която да зачитаме всяко мнение, категоричен е управляващият партньор на Accedia. "Атмосферата при нас е различна от тази при другите компании. Ние инвестираме и във възможности за развитие, програми за обучение, вътрешни и външни сертификации. Добри сме в това да работим по малки проекти с висока добавена стойност", обобщава гостът.

Последни новини
Още от Бизнес среща