Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Мостът между образованието и бизнеса в технологичния сектор вече е изграден в България

Цвети Кьосева, изпълнителен директор на Методия, Бизнес среща, 13.06.2018

В България имаме много добри предпоставки за това технологичният сектор да се превърне в двигател на българската икономика. Образованието в България, особено за технологичния сектор, е така структурирано, че завършилите кадри са поне няколко години напред като знание от алтернативни образователни системи в Европа или САЩ. Това помага на новопостъпилите кадри бързо да навлизат в сектора и да се развиват, което от своя страна дава възможност за развитие и на бизнеса и го подпомага за създаването на едни качествени продукти. Това каза Цвети Кьосеваизпълнителен директор на Методия, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Бизнесът също трябва да подаде ръка по някакъв начин, защото няма как само образованието да е достатъчно и да препокрива изискванията на бизнеса изцяло или на всички компании на пазара, добави още тя.

Кьосева коментира предимствата и недостатъците за служителите в технологичния сектор. Като негови предимства тя посочи динамиката и непрестанното развитие, като добави, че бъдещето със сигурност е на технологиите. За недостатък на сектора Кьосева отбеляза нуждата на служителите постоянно да се учат и да следят технологиите, което изисква много енергия, но пък допълни, че този недостатък всъщност помага развитието на служителя.

Технологии се раждат и умират всеки ден. Трябва да знаем коя е подходящата технология, защото за да се разучи дадена технология е необходимо да се инвестира време. Ако технологията се окаже неподходяща, то това време се оказва изгубено.

Кьосева коментира и партньорите и начините, по които се подбират те, както и важността им за бизнеса като цяло. Идеалното партньорство е синергия, посочи тя. Важно е всички партньори да разбират добре основния бизнес и индустрията като цяло. Една компания не може да бъде успешна без да има успешни клиенти, така че клиентите също трябва да бъдат приемани като част от партньорите на компанията.

Успехът на клиентите е наш успех или обратно казано - компанията не може да бъде успешна без да са успешни нейните клиенти.

Вижте във видео материала целия разговор по темата. 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес среща