Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Да гледаш на бизнеса през розови очила

Павел Цветков, собственик на Kwiat, Бизнес среща, 09.05.2018

Спечелихме доверието на клиентите с труд и упоритост. В началото беше трудно, самите клиенти бяха много изплашени, че предлагаме нещо, което няма традиции в България. Това сподели Павел Цветков, собственик на Kwiat, в ефира на „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„В началото решихме, че очилата трябва да бъдат качествени, на нивото на западните марки. И в никакъв случай да не печелим клиентите с цена, защото цената се формира от качеството на продукта. Ние като българска марка имаме много по-малки надценки, отколкото италиански и други западни марки. От тази гледна сме на много по-добри цени. Но за нас основно беше качеството и да направим очила, които струват поне два пъти и половина по-евтино, отколкото еквивалента на друга марка. Това е може би нещото, с което спечелихме доверието на клиентите и тогава, и сега. Но имаше нужда от време“.

По отношение на производствения процес, Цветков посочи, че той започва година преди продажбата.

„Всички ще кажат, че сега е моментът да се купуват слънчеви очила. Но сега сме пролет 2018, а ние сме приключили колекция за пролет 2019. Това значи, че една година по-рано трябва да предвидим какво ще бъде модерно, трябва да знаем какви цветове ще се носят, какви материали ще се използват, какво ще търсят клиентите за да успеем да подготвим нашите очила“.

Гледайте видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес среща