Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Успешни стратегии за онлайн търговия

Любомир Чолаков в Бизнес среща, 02.05.2018

Любомир Чолаков, Isobar Commerce Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любомир Чолаков, Isobar Commerce Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Все по-интригуващо е как IT бизнесът в България се развива. Това каза Любомир Чолаков, Isobar Commerce Bulgaria, в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Таня Кръстева.

"Все по-динамично, интересно и забавно става в този бизнес, защото всички гледаме на Google и Applе като на добри места за работа. В същото време съзнаваме, че това, което предоставят част от софтуерните компании в България, е доста високо като качество на живот, доста добра организация, досег до същите глобални клиенти, които имат и други софтуерни компании по света, и не на последно възможността - да бъдеш на гребена на вълната за голяма част от индустриите, които са водещи в света днес". 

Бизнес средата през годините, в които развивам своята кариера, се промени драматично - от това почти да няма хора, занимаващи се със софтуер, до това да има доста хора, които го правят, но все още чувстваме глад, който няма да бъде наситен дори и двойно повече специалисти да работят на пазара, сподели събеседникът. 

"През годините се случи това, че дойдоха още много софтуерни гиганти, развиха се и местни компании, които правят проекти и доставят ресурси на глобални компании от различни сектори". 

Isobar Commerce Bulgaria е глобална агенция за дигитален маркетинг, част от Dentsu Aegis Network, една от водещите медийни компании в света, каза гостът. "Isobar е глобалната агенция за дигитални услуги с офиси в повече от 45 страни в света. Един от големите офиси е тук, в София, с повече от 200 души, които са основно фокусирани върху онлайн продажбите и създаването на решения и сайтове за брандове да присъстват онлайн и да работят на различни международни пазари". 

"Това, което е интересно в моята работа, е, че се обслужва една огромна динамика от процеси, виждаш директно резултата от своята работа чрез подобряване на процеси и резултатите от бизнеса". 

Какви са основните стратегии за успешна онлайн търговия, които Isobar предлага на клиентите? 

Повече вижте във видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес среща