Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Перфекционизмът на жените снижава самочувствието им

Анна Радуловски, основател на Coding Girls, Бизнес среща, 26.04.2018

Понякога дамите смятат, че за да станат успешни в технологичния сектор, трябва да имат диплома на магистър, 5-годишен стаж в тази област и всичко да е перфектно. Жените са такива. Ние ги вдъхновяваме да пробват и да правят грешки, от които да се учат. Това каза Анна Радуловски, основател на Coding Girls, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева. Поводът за гостуването ѝ беше днешният Международен ден на момичетата в информационните и комуникационни технологии. Вчера Евростат публикува данни, че България е лидер по учещите в ИКТ сектора жени в ЕС.

Coding girls е създадена миналата година. Идеята идва на Радуловски, докато присъства на технологично събитие.

„Бях на една технологична конференция. В един момент осъзнах, че аз съм една от няколкото жени там и се замислих защо е така. Технологиите стават голяма част от нашия живот и как е възможно жените да не навлизат в тях“.

Инициативата предлага различни форми на обучение за жени и момичета без възрастови ограничения. За участничките се организират уъркшопи, курсове, срещи, канят се лектори жени, които споделят каква е била мотивацията им да започнат кариера в сферата на технологиите.

„Всеки трябва да избира за себе си. Но съм сигурна, че всеки може да се научи“, каза Анна Радуловски за мотивацията на жените да успеят в сектора.

Платформата Coding Girls е създала партньорски общности във Филипините, Австрия и планира да стартира дейността си в Германия, САЩ и Афганистан.

Голямата цел на основателката и екипа ѝ е да вдъхновят 20 хиляди момичета в света до 2020 г.

Повече за партньорството с UBER България, разликата в заплащането в технологичния сектор между мъжете и жените и други интересни въпроси научете от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес среща