Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Бизнесът с комикси в България - море от възможности

Сибила Коритарева в Бизнес среща, 10.04.2018

Концепцията зад всичко което правим е да има комикси в България и хората и в чужбина да разбират колко талантливи хора има тук. Това каза Сибила Коритарева, основател на Grozen Entertainment, в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Таня Кръстева. "Винаги качеството е приоритет в това, което правим. Независимо от това, че се казваме "Грозен" гледаме визията, която представяме да бъде много качествена и хубава. Наистина това ни прави успешни дори и с толкова абсурдно име, каквото е". 

"Интересът ми към комиксите идва от детството ми. Моят баща ме учеше да чета със списание Дъга. Помня, че бях на четири години. Рисувам дори от по-рано. Професионално започнах в девети клас. Работех още тогава за в. "168 часа", а успоредно работех и в Киноцентър "Бояна", като аниматор. 

Не знам защо генерално се подценяват комиксите като бизнес възможност и начин за изкарване на доход, каза събеседничката. "За мен няма такова нещо. Има пазар за комикси в България, а в чужбина. Едни от най-успешните бизнес проекти в момента са тези, които са свързани с киноиндустрията и комиксите, свързани с кинопродукции".

По думите на събеседничката бизнесът с комикси може успешно да бъде развит и в България. "Стъпките са трудни, големи и много рисковани, но аз ги следвам една по една, вече осма година поред". 

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес среща