Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Колко сладък е бизнесът със сладкарници?

Георги Минчев в Бизнес среща, 28.03.2018

Ние израснахме в ожесточена конкуренция от всякакъв род. Това е доста дисциплиниращо за един млад, прохождащ бизнес като нашия. Това каза Георги Минчев, съосновател на Сладкарници Неделя, в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Таня Кръстева. 

"Историята на Сладкарници Неделя започна след един наш кратък, неуспешен опит за външна търговия, който се провали поради политическите събития в Либия".

След външнополитическия шамар, който преживяхме, реших, че може би във вътрешната търговия ще ми бъде по-лесно, сподели Минчев. "Сега, като се обръщам назад, не съм много сигурен, че това е така, но тогава решихме да изключим външнополитическия риск". 

Името "Неделя" идва с мястото, на което бе първото ни помещение - площад "Баба Неделя", разказа гостът. "Баба Неделя е българска учителка, будна възрожденка, допринесла много за възраждането на българското самосъзнание по българските земи. Този площад е кръстен на нейно име. Освен това, това е и един чудесен ден от седмицата". 

"Ние израснахме като фирма в условията на изключителна конкуренция. Много пъти сме си говорили с колеги от провинцията, че в София е по-лесно, но конкуренцията бе изключително жестока. В периода 1994-2004 около нашата сладкарница в 800 м. диаметър имаше около 15 сладкарници и всички бяха производители".

Повече вижте във видеото.

 

Последни новини
Още от Бизнес среща