Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

В провинцията се продават предимно скъпи, маркови спортни стоки

Красимир Цонов в Бизнес среща, 12.03.2018

В провинцията се продават скъпи, маркови стоки. В София, в Пловдив, във Варна се продават и евтини, и скъпи стоки, но в по-малките градове - предимно скъпи спортни стоки. Това каза Красимир Цонов, изп. директор на Спорт Депо, в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Таня Кръстева.

Първият ключов фактор, който прави компанията ни разпознаваема в търговията на дребно със спортни стоки, е че сме българска компания. Всички останали големи играчи, които работят на пазара, са чуждестранни.

"Съвсем случайно се ориентирах към търговия със спортни стоки, започвайки с фитнес-уредите на KETTLER, но се оказа, че пазарът е много тесен. След това започнахме да представляваме Lotto - първата марка, която ни се довери и след това марка след марка. Работим и с много от българските вносители на големи марки". 

За да се наложим на пазара работихме 10 години само едрова търговия и преди 10 години стартирахме с магазините, каза гостът. "Около 5 години ни трябваше да се наложим в магазинната мрежа и да станем разпознаваеми".

"Иначе ние не сме имали конкуренция, както и в момента не смятам, че имаме конкуренция в сегмента, в който работим. Имаме конкуренти, които работят много добре със зимните стоки. Имаме колеги, които работят успешно с монобранд магазините си, но не и в областта на магазините, които предлагат маркови стоки и то с толкова широко портфолио".

Имаме 150 марки, които предлагаме и всички те са световно известни, подчерта събеседникът. "Трябваха ни 5 години, за да ги съберем, а сега също добавяме всяка година поне по една марка. Постоянно добавяме нещо". 

"Тази година ще отворим четири магазина на District и три магазина на Sport Depot".

Кои са ключовите фактори, които правят магазините разпознаваеми? Защо се налага отделяне на продажбата на скъпи, елитни продукти на световни марки в отделна дистрибуторска мрежа? 

Повече вижте във видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес среща