Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Бизнесът с доставки на храна трябва да е безкомпромисен към качеството

Владимир Давчев, основател на БГ Меню, Бизнес среща, 07.03.2018

В бизнеса с доставки на храна най-важното нещо, за да бъдеш успешен и твоят бизнес модел да може да работи на икономическа основа, е да бъдеш номер една на пазара, в който оперираш. Това каза основателят на "БГ Меню" Владимир Давчев в ефира на „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Според него за да си номер едно, трябва да са налице три елемента, които нае пръв поглед са изключително прости, но са свързани с огромни инвестиции и усилия.

„Основното нещо е да имаш голяма ресторантска мрежа, т.е всеки ресторант да бъде включен в твоята платформа, независимо от това какви са предпочитания ти, тъй като ако този ресторант съществува, той има своите клиенти и своите последователи. И ние сме задължени като платформа за избор да предложим този избор на потребителите. Второто нещо, върху трябва да се фокусираме, са маркетинг инвестициите и във следващите три години заедно с Takeaway.com ще бъдем в топ рекламодателите за България и Румъния поне за период от три години”.

По думите му третият елемент е услугата да бъде на такова ниво, че клиентите настина да чувстват, че без тази услуга не могат.

„Трябва да се превърне в нещо, без което ти не можеш да живееш и да съществуваш. За да се случи това, услугата трябва да е на ниво, върху което работим и имаме още доста работа“.

„Ние сме вертикално интегриран пазар, т.е освен че генерираме поръчки към ресторанти, които сами си извършват доставката, около 50% от поръчките, които генерираме, изпълняваме самите ние“, обясни  основателят на "БГ Меню".

Давчев каза още, че услугата всъщност е изключително чувствителна от гледна точка на обслужване.

„От една страна клиентите са лоялни, дават шансове и поръчват, но от друга страна много лесно може да загубиш тази лоялност при условие, че консистентно не доставяш очакваното ниво“.

Според Давчев най-ценният актив на "БГ Меню" са хората, които осъществяват бизнеса и които всеки ден полагат усилията и старание да го придвижат напред.

Вижте целия коментар.

Последни новини
Още от Бизнес среща