Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Какъв е потенциалът на бизнеса с електромобили в България?

Стефан Спасов в Бизнес среща, 23.02.2018

Интерес към електромобилите има. Не е лесно този пазар да се развива, но проблемът по-скоро е в това, че не знаят какво представляват електроавтомобилите и какви са ползите от използването им. Това каза Стефан Спасов, изпълнителен директор на Емобилити Интернешънъл и Райд Шеър, в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Таня Кръстева.

В момента имаме около 100 точки за зареждане в цялата страна, като целта ни е да имаме национално покритие, което вече сме постигнали, като за съжаление нямаме реална конкуренция в България. Ние имаме единствената инфраструктура, която е интегрирана в една умна платформа, която управлява всички зарядни станции.

Емобилити, за да развиваме такъв тип бизнес, трябва да подходим малко по-комплексно. Не можем да подходим само с развиване на мрежата на зарядните станции, или на бизнеса с автомобилите. Трябва да покрием целия спектър в тази индустрия и по тази причина даваме на оперативен лизинг под наем тези автомобили на бизнес клиенти.

Кога има икономическа логика да бъде използван електромобилът в бизнеса? Как се развива бизнесът със споделеното пътуване с електромобили?

Вижте повече във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес среща