Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Какво е бъдещето на печатарския бизнес

Венцислав Бичаков, собственик на Алианс Принт, Бизнес среща, 06.02.2018

Венцислав Бичаков, собственик на Алианс Принт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Венцислав Бичаков, собственик на Алианс Принт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дигитализацията промени коренно нашия бизнес. Все още има достатъчно добри възможности за развитие дори на конвенционалните технологии като полиграфията, но истината е, че в някои области дигиталните издания ще победят. Това коментира Венцислав Бичаков, собственик на „Алианс Принт“ в ефира „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„За съжаление вестниците намаляват, доста сериозен спад има в целия развит свят. Но е горе-долу контролирано. Спадът е плавен, на места е 4-5%“.

Той посочи, че бизнесмени като Уорън Бъфет и Рупърт Мърдок купуват вестници и се опитват да ги реанимират, да направят нещо ново с тях. Така че според него дори вестниците не са загинали още.

„В Далечния Изток (Индия и Китай) този сектор на издаването си има ръстове – 11-15% годишно. При нас има малък спад, макар че в момента тиражите на вестниците задържат. Вестниците може би ще имат затихваща функция с времето“.

По думите му ситуацията при книгите е доста по-различна.

Какви промени ще претърпи електронната книга? Имат ли онлайн печатниците почва у нас?

Повече вижте във видео.  

Последни новини
Още от Бизнес среща