Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

За успешна онлайн търговия са нужни хъс, енергия и правилен екип

Велизар Величков, съосновател на Grabo.bg, в Бизнес среща, 30.01.2018

Истинската добавена стойност на сектора, към който принадлежи Grabo.bg, е, че бизнесът не пуска реклама, за която да плаща в аванс, а заплаща чрез извършване на труд - чрез продаването на услугата си на по-ниска цена. Това е сто процента ефективно. Това каза Велизар Величков, съосновател на Grabo.bg, в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Таня Кръстева. 

"Около месец и половина след старта на сайта започнаха компаниите сами да ни търсят". 

Сайтът е много важен. Много хора започват да правят сайт без да имат технологичен ноу-хау, а това е много трудно, добави гостът. "Всички такива хора бих посъветвал да си намерят партньори, които са от другата страна - знаят да пишат код, знаят какво е HTML и така нататък". 

"Ние, хората, сме доста адаптивни същества и за това най-важното за един стартъп предприемач е да имаш енергия и да знаеш, че ще се сблъскваш не само с приятната страна на това да си мениджър, но ще трябва и да се занимаваш с някои доста неприятни задачи. Нужни са хъс и енергия, да се хвърлят на 100% и да са готови да работят 24 часа, 7 дни в седмицата".

Вярвам във философията, която стои зад блокчейн и зад биткойн, отколкото във всичко останало, каза Величков. "Всичко останало е спекулация - цената днес е една, утре е друга, в други ден е трета. Волатилността е чудовищна и това е, защото всичко все още е много крехко. Аз приемам волатилността съвсем нормално - имам биткойни от 2013, така че нямам притеснения, дори и ако утре цената падне на 4000 долара".

"Аз вярвам в дългосрочен план, че блокчейн технологията и биткойн ще променят света. Да имаш децентрализиран финансов инструмент, който освен всичко останало е лимитиран и не могат да бъдат отпечатвани нови единици, е нещо, което със сигурност ще промени света на финансите". 

Кои са първите клиенти на Grabo.bg? Каква е истинската стойност на бизнеса? Как се съчетава предприемачеството с актьорската професия? Какъв е бил най-критичния момент в развитието на Grabo? Как ще се развива онлайн търговията? 

 

Последни новини
Още от Бизнес среща