Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Председателството е възможност да защитим интереса си по кохезионната политика

Калин Маринов, зам.-главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИ, Бизнес среща, 11.01.2018

Калин Маринов, зам.-главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Калин Маринов, зам.-главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Периодът на българското председателство е много удобен за това страната ни да защити интересите си що се отнася до бъдещето на кохезионната политика на Европейския съюз.

Това коментира пред Таня Кръстева в „Бизнес среща“ зам.-главният директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерството на икономиката Калин Маринов.

„Очаква се първото предложение, което ще дойде от ЕК по отношение на бъдещето на кохезионната политика и инструментите, които се прилагат на хоризонтално ниво от европейските институции, да дойде именно по време на председателството ни – през февруари или март“, добави той.

„Така ще имаме възможността да реагираме първи на този пакет от мерки“

„Очакванията са наистина да има намаление на средствата, с които ще може да разполага всяка страна и те да са обвързани с много изисквания по отношение на правилата за управление. Т.е. целите и резултатите, които биват постигнати, да се следят много по-строго“, посочи Маринов.

Какви други реформи предстоят да бъдат направени в сферата?

Какви ще са новостите в Оперативната програма „Иновации и конкурентноспособност“ (ОПИК)?

Последни новини
Още от Бизнес среща