Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Вдъхновението да учиш и да преподаваш с удоволствие

Ваня Ананиева, собственик на Езикови училища „Интелект“, Бизнес среща, 10.01.2018

В „Интелект“ изключително много залагаме на нестандартни методи и модели на обучение. Най-приветстваният от нас модел е мнемоничният. Това коментира Ваня Ананиева, собственик на Езикови училища „Интелект“, в ефира на "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева. 

„Мнемониката представлява наука за странните връзки на мозъка и възприятието на човека. Стигнах до този метод с много четене. Човек трябва да намира тези методи сам, има доста добра чуждоезикова литература“.

По думите ѝ между децата и възрастните няма разлика по отношение на подхода на преподаване и възприемането на материала.

„Всъщност възрастните са едни малки деца, когато учат чужд език. Колкото по-позитивно и весело подхождаш към тях, толкова по-лесен е процесът. Точно затова и логото ни е Учи с удоволствие.“

„Каналът, на който най-много разчитаме и който не е платен, е директната реклама от уста на уста. Когато хората са доволни, бизнес има“, посочи още Ананиева.

Тя сподели, че я вдъхновяват добрите хора и добрите и смислени каузи.

„За втора поредна година организираме благотворителна инициатива с децата на „Интелект“. Вместо коледно парти организираме голяма работилница, в която произвеждаме картички и играчки. След което наши корпоративни клиенти и приятели ги закупуват, и събраните средства отиват в домове за сираци и домове за възрастни хора. Резултатът е нещо наистина смислено“.

 

Последни новини
Още от Бизнес среща