Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Иновации в образованието чрез виртуална класна стая

Калоян Кирилов, съосновател на Daskal.eu, Бизнес среща, 08.01.2018

Калоян Кирилов, съосновател на Daskal.eu. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Калоян Кирилов, съосновател на Daskal.eu. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В Daskal.eu в България в момента има 1400 учители и около 3400 потребители. Тези, които го ползват по-активно са може би по-малко. Това каза съоснователят на Daskal.eu Калоян Кирилов в ефира на „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„За разлика от повечето стартъпи, а и това, което ни забави може би, е това ,че изградихме технологията - виртуалната класна стая. Понеже сме „по-алчни“, не продадохме технологията, а искахме да развием пазар около това нещо. И ако не се получи, ние си имаме този софтуер и можем да го продадем“.

Що се отнася до навлизане в други държави и развиване на бизнеса, Кирилов посочи, че платформата е основана на технология, която е топ 5 в света и чието създаване отнема много време и усилия.

„В САЩ повечето платформи използват Skype или други не толкова развити платформи. Така че там бихме били конкурентни по отношение на технологията. Въпросът вече опира до маркетинга“.

По отношение на конкурса на Daskal.eu за най-прогресиращо училище, основателят на платформата коментира:

„За да се случва нещо, трябва да има критична маса. Само 5-10 училища не могат да направят промяната в дадена система. Затова искахме да стимулираме училищата, които показват най-голям прогрес в своето развитие. Затова нарекохме конкурса Най-прогресиращо училище“.


 

Последни новини
Още от Бизнес среща