Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Добрите мениджъри не приемат статуквото за даденост

Илина Лилова, бизнес юнит мениджър във Фикосота, Бизнес среща, 13.12.2017

Добрите мениджъри не приемат статуквото за даденост. Единствената максима е, че всичко може да се промени и търсенето на по-доброто е основният двигател, който води един мениджър. Това коментира Илина Лилова, бизнес юнит мениджър във "Фикосота", в ефира на „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Той не може да бъде успешен, пазейки статуквото. Трябва да търси новите модели, новите начини, да е отворен към всичко, което се случва. И не само да е отворен да го приема, но и да е отворен той да го променя. Фирмите, които остават на едно място, са тези, които изостават изключително много“.

Според нея мениджърите, които имат деца, са с предимство пред тези, които нямат.

„Защото си дават сметка за това, че ние работим с хора, ние сме хора и огромна част от живота ни е извън фирмата. При отношението с хората е много важно да се цени личността, защото хората могат да дават добри резултати само ако се чувстват добре“.

Тя смята, че строгостта и санкциите не водят до добри резултати и че хората трябва всеки ден да идват на работа с удоволствие.

„Когато един човек се чувства добре, неговите клиенти също се чувстват добре. Работата му го показва“.

Лилова сподели и за начина, по който децата ѝ са променили отношението ѝ към живота и работата.

„Спрях да нося работа вкъщи. След края на работния ден аз съм изцяло отдадена на децата си. Когато съм на работа, оставям всичките си домашни грижи вкъщи, а когато съм вкъщи, оставям всичките работни грижи на работа“.

Що се отнася до избора между работата и личния живот, Лилова смята, че тази парадигма е грешна.

„Ако работата ти не е в хармония с живота ти, едно от нещата трябва да се промени и най-често това е работата. Ако се създава дискомфорта да избираш между личното и професионалното, и с нежелание вършиш професионалното, просто трябва го смениш и да продължиш напред“.

Какво прави една реклама ефективна? Как да открием това, което ни носи истинска радост? Търси ли поколението „милениум“ духовното?

 

Последни новини
Още от Бизнес среща