Porsche може да е големият печеливш от електрификацията

Клиентите на марката дават за даден модел 2500 евро в аванс

Снимка: Natan Dvir/Bloomberg Снимка: Natan Dvir/Bloomberg

До световната премиера на 4 септември шефът на Porsche - Оливър Блуме, не възнамеряваше да назове нови данни за предварителните поръчки за първия спортен джип на Porsche с изцяло електрическо задвижване. Неговият продуктов директор Албрехт Раймолд и директорът по човешките ресурси Андреас Хафнер обаче се оказаха по-отворени, пише Investor.bg.

„Има 30 000 предварителни поръчки за Taycan", заяви мениджърът по човешките ресурси Хафнер с одобрението от Раймолд на събитие в Цуфенхаузен. Чист маркетинг, може да си помисли човек. Но не става дума само за много повече от досега известните 10 000 предварителни поръчки - при клиентите на Porsche желанието им за даден модел е съчетано с авансово плащане от 2500 евро, което е най-високата авансова сума, която иска даден автомобилен производител.

Ако всичко върви по план, Porsche ще бъде голямото изключение в индустрията. Докато други производители на автомобили, като Daimler и BMW, отправят предупреждения за приходите си към инвеститорите заради забавянето на световната икономика, Porsche се подготвя да се противопостави на тази тенденция. Производителят на спортни автомобили може да успее в това, в което други производители не са успели - бърз преход към електрическата мобилност.

Още по темата прочетете в Investor.bg.


 

Последни новини
Още от Автомобили