Кои са 10-те най-търсени суперколи в Google

Класацията е изготвена от агенцията Veygo, като за целта са събрани данни от 95 държави през последните 10 години

Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Редица са класациите за суперавтомобили и всяка е основа на различни фактори. В случая те са подредени според степента на търсене на всяка една от тях в Google. Automedia.bg посочва кои са те.

Класацията е изготвена от агенцията Veygo, като за целта са събрани данни от 95 държави през последните 10 години. За подредбата на позициите на моделите е използван специален софтуер, който определя техните места според използваните ключови думи.

Audi R8 V10
Немският суперавтомобил с V10 двигател с 610 к.с., чието производство се очаква да бъде прекратено през 2020 г., заема първо място в класацията. Големият процент за всичките 939 870 търсения вероятно е повлиян и от появата на модела в множество филми.

Bugatti Chiron
Представеният преди близо 3 години Chiron успя да развие 420 км/ч, управляван от бившият пилот от Формула 1 Хуан Пабло Монтоя. Лимитираният модел в 500 бройки е разгледан 701 140 пъти в интернет, като категорично за това принос има и максималната предполагаема скорост- 463 км/ч.

Lamborghini Aventador
Третото място заема Lamborghini Aventador с 562 770 търсения в уеб-пространството. Базовият модел е оборудван с 6.5- литров V12 двигател с 690 к.с., но версията SVJ, считана за най-бърз и мощен модел на марката, определено има ключова роля за всичките 562 770 разглеждания.

Кои са другите търсени суперколи в Google вижте в Automedia.bg.

Последни новини
Още от Автомобили