Tawazun Holding ще инвестира 110 милиона евро в Aurus

Според сделката холдингът ще стане генерален дистрибутор на Aurus в страните от Близкия изток и Северна Африка

Снимка: Aurus Снимка: Aurus

Световната премиера на лимузината Aurus Senat L700 се проведе в Обединените арабски емирства. На изложението бе подписан договор с първия чуждестранен инвеститор. Tawazun Holding ще инвестира 110 милиона евро в руската компания и ще стане генерален дистрибутор на Aurus в страните от Близкия изток и Северна Африка, съобщава ТАСС.

Министерството на промишлеността и търговията на РФ и компанията Tawazun Holding подписаха споразумение за производството на луксозните руски автомобили в Обединените арабски емирства. Арабите от своя страна инвестират 110 милиона евро в Aurus.
По време на международната изложба за отбрана IDEX, която се провежда в Абу Даби, страните подписаха споразумение за сглобяването на автомобилите, които ще се продават в региона под руската марка. Документът също така посочва, че Tawazun ще получи дял от 36% в Aurus и ще стане генерален дистрибутор на марката в страните от Близкия изток и Северна Африка, посочва агенцията.

За руския пазар Aurus ще бъде произвеждан в завода Sollers в Алабуга - началото на сглобяването е насрочено за средата на 2020 година. Междувременно автомобилите се произвеждат с мощностите на НАМИ, чийто производствен капацитет е ограничен до 200 броя годишно.

По-рано беше обявена приблизителната цена на седана Aurus Senat S600 - тя ще бъде 10-12 милиона рубли (313890.73 лева). Тогава стана известно, че Senat Limousine L700 ще се предлага изключително в бронирана версия, което означава, че ще струва много повече. Точната цена на моделите ще бъде обявена след световната премиера, която ще се проведе на автомобилното изложение в Женева на 5 март, съобщава autoreview.ru.

Последни новини
Още от Автомобили