Amazon инвестира в американски производител на електрически пикапи 700 млн. долара

Тази инвестиция в Rivian Automotive става на фона на усилията на Tesla да постигне рентабилност с увеличено производство на седана Model 3

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Технологичният гигант Amazon обяви, че ще инвестира 700 милиона долара (621 милиона евро) в американския производител на електрически пикапи Rivian Automotive, предаде Ройтерс. Гигантът в онлайн търговията засилва подкрепата си за новите автомобилни технологии, коментира БТА, цитирана от Investor.bg.

Сделката за Rivian стана факт два дни, след като Ройтерс съобщи, че Amazon и General Motors са започнали разговори за инвестиция в американския автомобилостроител, като възможната пазарна оценка е между 1 и 2 милиарда долара.

Запознати с документацията източници обявиха, че разговорите между General Motors и Rivian продължават. Според един от източниците Rivian би могъл да бъде оценен между 3 и 4 милиарда долара.

Тази парична инжекция в Ривиън се случва, докато производителят на електрически автомобили от високия клас Tesla, чиято пазарна оценка на Wall Street е над 52 милиарда долара, се опитва да увеличи производството на седана Model 3, за да си осигури рентабилност през годината.

Още по темата вижте на Investor.bg.

 

 

Последни новини
Още от Автомобили