Audi пуска лимитирана серия на електрическа суперкола

Суперколата ще бъде конструирана на базата на концептуалния модел PB18 e-tron, презентиран през лятото на 2018 г.

Ръководството на Audi е разрешило реализирането на проекта за ограничено серийно производство на нов модел електромобил. Това пише Automedia.bg.

Суперколата ще бъде конструирана на базата на концептуалния модел PB18 e-tron, презентиран през лятото на 2018 г. Задвижването на прототипа ставаше с 3 електромотора, развиващи съвкупна мощност от 680 к.с. и 830 Нм максимален въртящ момент.

При серийния вариант мощността на силовия агрегат ще бъде увеличена за кратко време. Така, при желание, шофьорът ще може да разчита на 775 к.с. Това ще позволи на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди.

Електромоторите на автомобила ще се захранват от комплект акумулатори с твърди електролити, като капацитетът им е 95 кВт/ч. Това трява да позволи пробег от 500 км. При използването на 800-волтова система за зареждане запасът от електроенергия ще се възстановява само за 15 минути.

По предварителни данни тиражът на серийно Audi PB18 e-tron ще бъде 50 бройки, като засега срокове за появата на суперколата и нейната цена не са обявени.

Още новини от света на автомобилите прочетете в Automedia.bg.

Последни новини
Още от Автомобили