Председателят на бюро Зелена карта подаде оставка

Структурата е със задействана банкова гаранция за 4 млн. евро

Снимка: Pyxabay Снимка: Pyxabay

Председателят на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) Орлин Пенев подаде оставка, съобщава сайтът Investor.bg. Това става ясно от сайта на бюрото.

Вчера пък се разбра, че структурата е поставена под неформално наблюдение от Съвета на бюрата, считано от март тази година, с искане за осигуряване на банкова гаранция от 4 млн. евро в тяхна полза, която своевременно е издадена. 

„С писмо от 10.12.2018 г. Съветът на бюрата постави формални изисквания за разширение на наблюдението, отнасящи се до предоставяне на презастрахователна програма на НББАЗ, и ежемесечни справки за финансовото състояние на НББАЗ, които изисквания определят процедурата по наблюдение, осъществявана от Съвета на бюрата“, става ясно още от съобщението.

Основна функция на бюро "Зелена карта" е да изплаща обезщетения при катастрофи в чужбина, причинени от незастраховани български автомобили и да съдейства за изплащането в срок на компенсациите от страна на българските застрахователи при ПТП зад граница.

Вижте още на Investor.bg.

Последни новини
Още от Автомобили