Ecoboost двигатели на Ford с масови самозапалвания

Компанията обещава безплатен ремонт на еднолитровия си турбодвигател в Англия

Масови самозапалвания са повод да се потърси отговора на компанията, произвела еднолитровите двигатели Еcoboost. Компанията е обещала да ремонтира безплатно еднолитровия си турбомотор в Англия, съобщава сайтът AutoMedia.bg.

Ford ще ремонтира безплатно турбодвигателите от серията Еcoboost във Великобритания, след като разследване на ВВС показа масови сериозни проблеми с тях, включително и самозапалвания. В ЮАР собственик на Ford Kuga с такъв мотор загина, след като колата му се запали и заключи, посочва сайтът.Серията Ecoboost бе въведена в края на миналото десетилетие, като първите двигатели от нея бяха съвместна разработка на Ford, Mazda и германската FEV. Особено успешен се оказа трицилиндровият 1.0 Еcoboost, налаган от компанията в Европа с цел намаляване средните емисии на гамата. Този турбомотор в три поредни години печели наградата "Международен двигател на годината", а в шест поредни години бе отличен в същия конкурс в категория до 1 литър обем. За европейския пазар се произвежда в заводите в Кьолн, Германия, и Крайова, Румъния.

Репортаж на ВВС през септември обаче разкрива още множество случаи на прегряване на този двигател във Великобритания. В един от описваните най-често сценарии пукнатини водят до спад в нивото на охладителната течност, двигателят прегрява и цилиндровите глави се разрушават, напомня автомобилният сайт.

Още по темата  четете на AutoMedia.bg.

Последни новини
Още от Автомобили