Разработен в Италия, произведен в Китай – първият автомобил на 3D принтер

Колата може да измине 150 км с едно зареждане, а максималната й скорост е 70 км/ч

Италианският стартъп X Electrical Vehicle обяви, че пуска в серийно производство първия си автомобил, отпечатан с помощта на 3D принтер.

Това е електрическият прототип LSEV (low-speed electric vehicles), който официално ще бъде показан на пекинския автомобилен салон през април. Колата ще бъде пусната в продажба на китайския пазар през 2019, а по-късно се очаква и в Европа, пише Automedia.bg.

На 3D принтер ще бъде отпечатано всичко по колата, освен шасито, стъклата, гумите и двигателя. За създаването на трайни материали за панелите на каросерията автомобилният производител сключи договор с шанхайската компания Polymaker.

Двуместната градска кола може да измине 150 км с едно зареждане, а максималната му скорост е 70 км/ч. Теглото й е 450 кг. Производителят твърди, че автомобилът се сглобява напълно само за три дни.

LSEV ще се произвежда в Китай, а цената му ще бъде $7 500. Италианците твърдят, че вече са получили 7 000 предварителни поръчки за автомобила от различни компании, сред които пощенски и куриерски.  

Последни новини
Още от Автомобили