Fiat Chrysler ще инвестира 1,48 милиарда в завод за Ram 1500

Продажбите на Jeep и Ram скочиха на пазара в САЩ

Снимка: Fabrizio Costantini/Bloomberg News Снимка: Fabrizio Costantini/Bloomberg News

Fiat Chrysler Automobiles NV ще инвестира 1,48 милиарда за да преоборудва завода си в Мичиган и да започне производство на камионите Ram 1500, тъй като моделът продължава да е любимец на американския пазар.

През декември, заводът в Стърлинг Хайтс, щата Мичиган ще преустанови производството на седана Chrysler 200, колата, която се прочу с рекламата си на Super Bowl през 2011, за да започне производство на пикапи. В началото на месеца, производителят на автомобили заяви, че ще инвестира 1 милиард долара в Толедо, Охайо и Белвидере, Илинойс, за да увеличи производството на спортните модификации на Jeep.

Jeep и Ram отбелязаха силни продажби на пазара в САЩ през първата половина на годината като Ram са с ръст от 11%, а Jeep със 17%. Главният изпълнителен директор на компанията, Серджо Маркионе, заяви през януари, че трайната промяна във вкуса на потребителите ще доведе до преустановяване на производството на средния клас 200 и компактния Dodge Dart и насочването на вниманието към леките камиони.

От компанията заявиха също, че плановете за завода в Уорън, Мичиган, който в момента произвежда Ram 1500, ще бъдат обявени по-късно. От 2009 насам, Fiat Chrysler са обявили инвестиции за над 8,3 милиарда долара и са открили нови 25 000 работни места в САЩ.

Последни новини
Още от Автомобили