Обединението е топ приоритет на Renault

Тиери Болоре, гл. изп. директор на Renault

Тиери Болоре, гл. изп. директор на Renault SA по време на представянето на Triber в Делхи, Индия. 19 юни 2019. Photographer: T. Narayan/Bloomberg Тиери Болоре, гл. изп. директор на Renault SA по време на представянето на Triber в Делхи, Индия. 19 юни 2019. Photographer: T. Narayan/Bloomberg

Френският производител Renault ще помогне на Nissan „да излезе от тази ситуация”, каза главният изпълнителен директор на френската компания Тиери Болоре в интервю за Bloomberg.

Докато Renualt намали си целта за продажби за годината, компанията обяви, че ще се придържа към прогнозата за печалба, въпреки спада в индустрията.

"Fiat показа, че Renault и обединението са изключително привлекателни. И впрочем ставаме все по-атрактивни, защото имаме технологиите, платформите, модулите. Имаме опит в сътрудничеството", каза Болоре.

Nissan обяви в четвъртък, че удвоява броя на работните места, които планира да съкрати и съобщи за ново свиване на производството след 99% спад на печалбата за първото тримесечие.

Не е ясно как решението на Nissan за съкращаване на производството ще се отрази на заводите Renault във Франция, каза Франк Дау, представител на синдиката CFDT в компанията. Заводите на Renault в Клеон и Льоман правят части за Nissan, а Micra се произвежда край Париж в завод на Nissan. Компанията вече обяви планове за съкращаване на 600 работни места в завод в Барселона.

Спад в обемите и срив на печалбата преди ревизия надолу на целта за продажбите на годината, Renault публикува в петък нетна печалба намалена на половина до 970 млн евро за първото тримесечие.

Renault държи 43% в Nissan.

Последни новини
Още от Анализи