Volkswagen разчита на силната си основа

Франк Витер, гл. финансов директор на VW

Електрическо Audi E-Tron на общото събрание на Volkswagen AG в Берлин, Германия. 14 май 2019. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Електрическо Audi E-Tron на общото събрание на Volkswagen AG в Берлин, Германия. 14 май 2019. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Доставките на луксозните Audi би трябвало да се ускорят през втората половина на годината, подкрепени от осъвременената версия на популярния седан А4, каза Франк Витер, гл. финансов директор на VW.

Audi, който има най-голям принос в печалбата на Volkswagen, в момента преговаря със синдикатите за бъдещите планове за производство, включително и къде да се правят електромобилите.

VW изпълнява по план графика за постигане на целта от 9 млрд. евро тази година, след като резултатите от първата половина представляват „солидна база”, каза Винтер в интервю за Мат Милър от Bloomberg.

Основната причина според финансовия директор е в продуктовия микс, „който се подобрява и сме успешни в цените”.

„Знаем, че прогнозираме потенциално трудно второ полугодие, но силната основа ни дава основание да се придържаме към насоките си за годината”, каза той.

Чуйте още в интервюто за впечатленията на Мат Милър от тестдрайва на e-tron и как VW смята да подобри инфраструктурата на зарядните станции.

 

Последни новини
Още от Анализи