Защо Конте спаси Салвини

Паоло Скарони, председател на AC Milan

Министър-председателят на Италия Джузепе Конте. Рим. 4 юли 2019. Photographer: Alessia Pierdomenico/Bloomberg Министър-председателят на Италия Джузепе Конте. Рим. 4 юли 2019. Photographer: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Премиерът на Италия Джузепе Конте даде на Салвини победа с подкрепата си за високоскоростната жп връзка през Алпите до Франция, проект, за който лидерът на Лигата пред колегата си вицепремиер Луиджи ди Майо от Пет звезди. Конте говори към парламента по т.нар. Русиягейт и подкрепи Салвини.

„Винаги съм казвал, че ако правителството си върши работата, всичко ще е наред”, каза Салвини във вторник. „Вчера и днес има добри признаци, че нещата вървят”.

В понеделник вечерта Конте каза, че спирането на работата по жп линията ще струва повече, отколкото ако продължи.

По скандала Русиягейт бившият флорентински адвокат Конте каза в Сената в Рим, че „няма повод да подозира” нито един член на кабинета във връзки с Русия. Това бе отговор на твърденията, че близък помощник на Салвини е искал незаконно партийно финансиране от трима руснаци. Конте каза, че италианската политика към Русия не е променена.

Паоло Скарони, председател на AC Milan прогнозира, че Конте ще защити Салвини в парламента.

"Като цяло правителството е парализирано. Споровете продължават. И има хора в бизнеса, които смятат цялата работа за позитивно нещо, защото накрая с тези караници не се вземат радикални решения".

Чуйте какво още каза по-рано Паоло Скарони в интервю за Франсин Лакуа от Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи