Очакванията на AmCham в Япония

Кристофър Лафльор, председател AmCham Япония

Министър-председателят на Япония и председател на либерал-демократическата партия в партийната централа в Токио. 22 юли 2019. Photographer: Toru Hanai/Bloomberg Министър-председателят на Япония и председател на либерал-демократическата партия в партийната централа в Токио. 22 юли 2019. Photographer: Toru Hanai/Bloomberg

Япония ще трябва да направи отстъпки пред САЩ, веднага, щом започнат отново търговските преговори с Абе, каза председателят на AmCham в Токио Кристофър Лафльор.

Американските компании в Япония искат решения във фармацевтичния сектор, земеделието и иновациите.

„Бихме искали да видим пълна сделка, която да включва не само горещите области като земеделието и автомобилния сектор, но и сектори, ориентирани в бъдещето. Особено в дигиталната икономика, където американските компании са много успешни на японския пазар. Ние имаме много значителен принос в този сектор в търговския баланс, за които президентът е силно загрижен”, каза Лафльор в Токио по време на интервю за Стивън Енгъл от Bloomberg.

Търговските преговори за двустранен договор между САЩ и Япония бяха спреди заради изборите за горна камара в Токио на 21 юли 2019.

Чуйте още от Кристофър Лафльор във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи