Facebook и глобалното предлагане на пари

Марк Уорнър, сенатор от Вирджиния, демократ

Дейвид Маркъс, вицепрезидент на Facebook и директор на Calibra пред финансовата комисия на Сената в САЩ. Вашингтон. 16 юли 2019. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Дейвид Маркъс, вицепрезидент на Facebook и директор на Calibra пред финансовата комисия на Сената в САЩ. Вашингтон. 16 юли 2019. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

С предимството от 2 млрд потребители, Facebook може да използва предимствата си, за да погълне или не позволи на нов играч да се развива на пазара, каза сенаторът-демократ от Вирджиния Марк Уорнър.

Facebook, Google и Amazon бяха изправени пред сенатската комисия за плановете си за развитие. Facebook отговаря пред комисията за криптовалутата, която предлага. Google се защитава от намеренията на администрацията да го разследва за връзки с Китай. Amazon бе разпитван за потенциален конфликт на интереси на платформата си.

Сенатори от двете партии в САЩ критикуваха опитите на Facebook да пусне криптовалута с мотива, че на компанията не може да се вярва.

Натискът от 16 юли не свърши. Вицепрезидентът на Facebook и директор на дъщерната компания и нова платформа, Colibra Дейвид Маркъс ще отговаря на въпроси и на 17 юли пред Комисията по финансови услуги.

Председателят на комисията Максин Уотърс поиска компанията да спре проекта, докато конгреса разследва.

Чуйте във видеото.

Чуйте и отговорите на Дейвид Маркъс на въпросите на сенатор Кенеди.

Последни новини
Още от Анализи