Санкциите на САЩ над Иран имат ефект

Йън Бремър, президент на Eurasia Group

Катедрала до блок със снимка на Аятолах Хомейни, основател на Ислямската република. Техеран, Иран. 18 май 2019. Photographer: Ali Mohammadi/Bloomberg Катедрала до блок със снимка на Аятолах Хомейни, основател на Ислямската република. Техеран, Иран. 18 май 2019. Photographer: Ali Mohammadi/Bloomberg

Петролът се понижи след като по-малко от очаквания спад на запасите в САЩ увеличи песимизма на пазара. Петролните фючърси изгубиха 0,4% в Ню Йорк, след като по-рано отстъпиха 1,5%, съобщи Bloomberg. Това е трета седмица на спад на американските запаси на суров петрол и горива, но понижението остава под очакванията на Bloomberg.

Американските санкции, включващи износа на петрол от Иран са ефективни, каза президентът на Eurasia Group Йън Бремър в интервю за Bloomberg от Ню Йорк.

„Ще се изненадате колко влияние имат американците дори и китайците, които казаха, че не искат банките им да бъдат засегнати от санкциите. И че няма да могат да правят повече бизнес с Иран”, каза Бремър.

„Така че все още има някакъв петрол, който се търгува с намаление, но това е малко в сравнение с предишните обеми. Американците предложиха някакви облекчения за някои страни, за да им позволят да внасят петрол за още няколко месеца. Но сега вече край”.

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи