ОПЕК+ ще отговори на всякакви смущения

Александър Новак, министър енергетиката на Русия

Александър Новак, министър енергетиката на Русия в Санкт Петербург, Русия, 7 юни 2019. Photographer: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg Александър Новак, министър енергетиката на Русия в Санкт Петербург, Русия, 7 юни 2019. Photographer: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Споразумението на ОПЕК+ за дължаване до март 2020 на споразумението за съкращаване на производството на петрол ще избегне свръхпредлагането, каза руският министър на енергетиката Александър Новак.

"Стигнахме до заключението, че опциите, за която сте чули днес е най-оптималната и ние самите предложихме 9-месечно удължаване, вместо 6-месечно, както първоначално се обсъждаше. Защото вярваме, че това ни позволява да постигнем оптимални резултати като избегнем свръхпредлагане на пазара в сезон на слабо търсене в началото на годината", каза Новак в интервю от Виена за Анмари Хордън от Bloomberg.

"Както знаете, някои наши компании вярват също, че трябва да се инвестират още време, пари и усилия в развитието на собствения ни петролен сектор за увеличение на производството и да се монетизират ресурсите. Това трябва и ще бъде взето предвид, когато вземаме решения".

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи