Какви са очакванията към ОПЕК

Сухал Ал Мазруел, министър на петрола на ОАЕ и Мохамед Даруаза, директор геополитика и енергетика в Medley Global Advisers

Централата на ОПЕК във Виена, 30 юни 2019. Photographer: Stefan Wermuth/Bloomberg Централата на ОПЕК във Виена, 30 юни 2019. Photographer: Stefan Wermuth/Bloomberg

Петролът поскъпна до 5-седмичен връх в Ню Йорк след като членовете на ОПЕК+, включително Русия и Саудитска Арабия сигнализираха за удължаване на производството, а споразумението за рестарт на търговските преговори САЩ-Китай подобри прогнозата за търсенето, съобщи Bloomberg.

Мониторинговият комитет на ОПЕК+ подкрепи предложението за удължаване с 9 месеца на съкращенията в добива на петрол при сегашните условия, каза руският министър на енергетиката Александър Новак.

„Всички страни консенсусно подкрепиха предложението за удължаване с 9 месеца на сделката в параметрите, договорени през декември миналата година”, каза Новак, цитиран от РИА и АФП.

„Квотите ще бъдат запазени в този обем, който действаше в първото полугодие на 2019%, каза Новак.

По дълго съкращаване на производството на петрол не е било обсъждано.

Чуйте какво каза при пристигането си във Виена Сухал Ал Мазруел, министър на петрола на ОАЕ и какви бяха очакванията за срещата на Мохамед Даруаза, директор геополитика и енергетика в Medley Global Advisers в интервюто на Манъс Крани от Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи