AmCham хареса срещата Тръмп-Си

Тимоти Статфърд, председател на AmCham Китай и бивш помощник американски търговски представител

Среща на лидерите на страните от Г-20 в Осака, Япония. 28 юни 2019. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Pool via Bloomberg Среща на лидерите на страните от Г-20 в Осака, Япония. 28 юни 2019. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Pool via Bloomberg

Примирието, обявено между двете най-големи икономики в света подкрепи ралито на Уолстрийт в понеделник, 1 юли, съобщи Bloomberg. „Това бе най-добрия сценарий”, каза Тимоти Статфърд, председател на AmCham Китай в интервю за Стивън Енгъл от Bloomberg.

„От гледна точка на бизнес общността, ние очевидно сме доволни от резултата, но все още имаме огромна несигурност за бъдещето. Да предположим, че сте компания като Huawei. Знаете вече колко сте уязвими и ще направите всичко възможно, за да намалите експозицията си към САЩ.

Ако сте американски доставчик на високотехнологична компания като нея, ще се опитате да намерите начин да намалите евентуално американското съдържание в продуктите, които продавате на Huawei и други подобни компании, защото не бихте искали да ви отрежат при следващите санкции.

Така че има несигурност.

И дори да не правите високотехнологични продукти, заплахата от евентуални бъдещи мита ви карат да реорганизирате веригата си на доставки”.

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи