Кой Борис ще даде Лондон на света

Калъм Пикеринг, старши икономист, Berenberg

Борис Джонсън, фаворит за премиерския пост във Великобритания. Бирмингам, 22 юни 2019. Photographer: Darren Staples/Bloomberg Борис Джонсън, фаворит за премиерския пост във Великобритания. Бирмингам, 22 юни 2019. Photographer: Darren Staples/Bloomberg

Фаворитът за поста на Мей начело на Консервативната партия във Великобритания и бъдещ министър-председател Борис Джонсън продължи във вторник кампанията си за подкрепата на бизнеса с частна закуска, съобщи Bloomberg.

Според два източника, запознати със ситуацията Борис се е видял с около 20 бизнесмени в частен клуб в сърцето на Мейфеър, сред които директорът на ITV Керълайн Макол, директорът на non-Standard Finance Джон Ван Къфълър и хотелиерът Рико Форте. Подобни срещи с около 40 бизнесмени Борис Джонсън направи миналата седмица, организирани от ПР компанията Brunswick.

Борис Джонсън втвърди реториката си за Brexit, но дали членовете на парламента ще се опитат да го спрат, за да не позволят да извади Великобритания от ЕС без сделка? Според Калъм Пикеринг, старши икономист в Berenberg "ако стане министър-председател, /Борис Джонсън/ ще се опита да избегне икономическите проблеми, които може да се появят в резултат от твърд Брекзит".

"Поддръжниците на оставането са всъщност меки брекзитъри в душата си. И затова Борис Джонсън ще се опита да избегне твърдия Брекзит, както направи и Мей. Според мен той е за Брекзит и има възможност да убеди партията си да приеме договора за излизане като обещае самият той да следи Великобритания да не остане в митническия съюз", каза Калъм Пикеринг, старши икономист, Berenberg.

 

Последни новини
Още от Анализи