TNBT

Очакванията на Vitol за пазара на петрол

Йън Тейлър, председател на Vitol

Йън Тейлър, председател и гл. изп. директор на на Vitol Group по време на интервю за Bloomberg в Лондон. 5 февруари 2018. Photographer: Jason Alden/Bloomberg Йън Тейлър, председател и гл. изп. директор на на Vitol Group по време на интервю за Bloomberg в Лондон. 5 февруари 2018. Photographer: Jason Alden/Bloomberg

Най-големият независим търговец на петрол, Vitol Group очаква ОПЕК и союзниците им да разширят съкращенията на производството във втората половина на годината заради несигурността на пазара.

„Очакваме да продължат” сегашните цели на производство, каза председателят на Vitol Йън Тейлър в интервю за Анмари Хордън от Bloomberg на 3 юни 2019.

Според Тейлър пазарът е разкъсван от две противоположни сили. От една страна финансовите инвеститори продават петролни контракти, защото се тревожат от задълбочаване на търговската война между САЩ и Китай. От друга страна фундаментите на предлагането и търсенето на пазара все още изглеждат силни, подкрепени от съкращенията в производството на ОПЕК и кризата със замърсения петрол в Русия.

"Китай отбеляза само 6% ръст, но 6% е все още много. И очевидно част от това ще е за петрола", каза Тейлър.

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи