Какъв резултат ще имат помощите за фермерите в САЩ

Арлан Съдърман, гл. икономист Суровини, INTL FCStone, Бет Форд, президент и гл. изп. директор на Land O’Lakes и Майк Макглон, Bloomberg Intelligence

Нива със соя, Илинойс. 21 август 2018. hotographer: Daniel Acker/Bloomberg Нива със соя, Илинойс. 21 август 2018. hotographer: Daniel Acker/Bloomberg

Поредният транш помощ за фермерите в САЩ може да не успее в целта си да не влияе на решенията за посевите, съобщава Bloomberg.

Пакетът за 16 млрд долара, предложен на фермерите заради търговската война с Китай ще включва директни плащания. За да ги получат, те трябва да сеят соя, царевица и жито.

След проливните дъждове и наводненията в земеделските райони на САЩ през пролетта фермерите се очаква да се откажат да засяват.

Въпреки това дори и някои земеделски площи да са твърде влажни за работа, някои фермери може да изберат да сеят соя със самолет, което означавало помощи от 50-100 долара за акър, каза Сам Хъдсън, консултант по земеделски маркетинг в Бримфийлд, Илинойс.

„Имаме природна ситуация .. и продължаваме да субсидираме хората да произвеждат това, от което имаме твърде много”, каза той.

Чуйте още за консолидацията в сектора и коя култура е по-важна в коментарите на Арлан Съдърман, гл. икономист Суровини, INTL FCStone, Бет Форд, президент и гл. изп. директор на Land O’Lakes и Майк Макглон, Bloomberg Intelligence.

 

Последни новини
Още от Анализи