Facebook трие фалшиви профили, иска регулации

Моника Бикърт, вицепрезидент на Facebook по управление на глобални политики

Моника Бикърт, вицепрезидент на Facebook по управление на глобални политики по време на интервю от Мело Парк за Bloomberg. Моника Бикърт, вицепрезидент на Facebook по управление на глобални политики по време на интервю от Мело Парк за Bloomberg.

Вицепрезидентът на Facebook каза, че надзорният борд за съдържанието ще бъде стартиран до края на годината. Той ще решава спорни случаи на свалено съдържание и решенията му ще важат за компанията.

След доклада за прозрачността, който показа, че социалната мрежа е свалила 2,2 млрд фалшиви профила за тримесечието, предстои Facebook да представя още повече данни "какво прави", каза Бикърт в интервюто за Емили Чен от Bloomberg Сан Франциско.

На въпроса дали компанията ще се раздели, защото обединява повече хора, отколкото е населението на най-голямата страна в света, вицепрезидентката, която идва от правосъдната система в САЩ, каза, че е важно да се знае "защо се задава този въпрос".

"Повечето такива въпроси идват от опасения дали успяваме да сме отговорни. Отговорни за сигурността, за личните данни. И затова показваме на хората, че сме отговорни. Това включва усилия като днешното публикуване на доклада за прозрачност. Затова и Марк иска повече регулации. И повече участие в създаването на закона с регулаторите и експерти по света.

И затова работим с малки и големи компании, за да направим всичко възможно да пазим общностите".

Чуйте още във видеото.

Още по темата

 

Последни новини
Още от Анализи