Какво е бъдещето на преговорите САЩ-Китай

Какво е бъдещето на преговорите САЩ-Китай

Тимъти Стратфърд, бивш председател на AmCham Китай и помощник търговски представител на САЩ по време на интервю за Bloomberg Тимъти Стратфърд, бивш председател на AmCham Китай и помощник търговски представител на САЩ по време на интервю за Bloomberg

Извеждането на търговските преговори САЩ-Китай в публичен дебат не е подходящо, защото не позволява на двамата лидери да отстъпват и губят, каза бившият председател на AmCham Китай и помощник търговски представител на САЩ Тимъти Стратфърд.

След месеци на очакване на търговската сделка между двете най-големи икономики, анализаторите бяха обхванати от песимизъм, особено след като САЩ обяви готовност за налагане на нови мита за 300 млрд долара на Китай.

„Част от проблема и това, което иска бизнесът е предсказуема търговска среда”, каза Стратфърд.

„Да се увеличат възможностите да се прави бизнес, докато в същото време се защитават легитимните интереси на националната сигурност на всяка страна”.

"В момента имаме повече объркване на политиките, защото в различни области се действа едновременно, а не поотделно, с конкретни стъпки, които да обединяват политиките."

Чуйте още във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи