Бъдеще за социалните медии

Ев Уилямс, гл. изп. директор на Medium

Граждани с мобилно устройство на улицата в Мумбай, Индия. 28 март 2019. Photographer: Dhiraj Singh/Bloomberg Граждани с мобилно устройство на улицата в Мумбай, Индия. 28 март 2019. Photographer: Dhiraj Singh/Bloomberg

Противно на масовото внушение за злините на социалните медии, опасенията за психическото здраве на младите и изборните влияния, съоснователят на Twitter Ед Уилямс вижда оптимизъм и бъдеще за тях. На технологичната конференция Collision в Торондо, Канада Уилямс каза, че въпреки че бъдещето на социалните медии в момента не е ясно, достигнат е нов етап и предстои развитие на нови решения.

Уилямс инвестира в „неща, които се изправят срещу големи, системни проблеми в обществото”. Компании в здравеопазване и уелнес, дори храни като Beyond Meat.

По въпроса за предлагането на платен абонамент за достъп до качествена информация, Уилямс каза, че развитието в тази посока има смисъл, защото хората търсят "качествена информация".

"Всеки вече приема две неща – първо, че чисто рекламния модел много трудно проработва за качествена информация. И второ – хората всъщност са готови да плащат. Те се интересуват от качеството на информацията, която използват".

Чуйте още във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи