Verishop се изправя срещу Amazon

Имран Хан, съосновател и гл. изп. директор на Verishop

Палетизираща машина вв склада на Amazon.com Inc. в Балтимор, Мериленд. 30 април 2019. Photographer: Melissa Lyttle/Bloomberg Палетизираща машина вв склада на Amazon.com Inc. в Балтимор, Мериленд. 30 април 2019. Photographer: Melissa Lyttle/Bloomberg

Новата компания на Имран Хан, Verishop е платформа за електронна търговия, която „ще помогне на потребителите да намерят нещо ново” в интернет.

Хан очаква през следващото десетилетие 30-40% от търговията да бъде онлайн /в момента е 9%.

„Даваме нови начини на пазаруване на потребителите. И пазарът е много голям. Може да приеме много играчи”, каза Хан в интервю за Емили Чен от Bloomberg.

Съоснователят на компанията беше главен директор Стратегии в Snap и помогна на създателя на Snapchat да разрасне компанията от нулата до 1,2 млрд долара годишни приходи за 4г. Хан работи заедно с жена си, с която основа Verishop. Кейт Хан има 8г опит в Amazon, където беше последно старши вмицепрезидент ритейл на Quidsi.

Компанията набра 17,5 млн долара от инвеститори, сред които Lightspeed Ventures.

"Например пазари като Китай, където 25% от пазара е е-търговия, има много повече играчи там в сравнение със САЩ. Затова смятам, че е по-добър начин да се предложи на потребителите да купуват неща.", каза Хан. Чуйте още във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи