TNBT

Оман очаква запазване на квотите на петрол

Мохамед Ал Руми, министър на петрола на Оман

Петрол в лаборатория в Русия. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg Петрол в лаборатория в Русия. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg

ОПЕК ще реши на срещата си през юни какво дали ще удължи съкращенията в производството на петрол, както препоръчаха министрите на енергетиката на страните от картела. Либия и Венецуела са „проблемните места” и още няма данни за ефекта от санкциите над Иран, каза министърът на петрола на Оман в интервю за Bloomberg.

„Какво ще стане в следващите 4 седмици? Всичко може да стане. Но мисля, че има консенсус сред мнозина от нас да видим какво ще стане при предлагането и търсенето, за да балансираме пазара през юни”, каза Мохамед Ал Руми, министър на петрола на Оман в интервю за Анмари Хордън от Джеда.

Министърът на петрола на Иран не отиде в Джеда на срещата с колегите си от ОПЕК+. Саудитска Арабия обвинява Иран в поръчка на нападението миналата седмица с дронове на петролопровод.

Два от трите големи организации за прогнози на петролния пазар – американската Администрация за енергийна информация и ОПЕК вече виждат дефицит в глобалните баланси на петрол тази седмица. Само Международната енергийна агенция очаква лек ръст на запасите, пише анализаторът на Bloomberg за петрол Джулиън Лий.

Още по темата

 

Последни новини
Още от Анализи