Сблъсък между Мнучин и Уотърс в Конгреса

Стивън Мнучин и Максин Уотърс

Стивън Мнучин, министър на финансите на САЩ по време на изслушване пред Комисията по финансови въпроси на Камарата на представителите. Вашингтон. 9 април 2019. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Стивън Мнучин, министър на финансите на САЩ по време на изслушване пред Комисията по финансови въпроси на Камарата на представителите. Вашингтон. 9 април 2019. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Американският министър на финансите Стивън Мнучин се включи в словесен сблъсък с председателката на Комисията по финансови въпроси на Камарата на представителите Максин Уотърс от Демократическата партия след над 3 часа изслушване.

Мнучин и Уотърс започнаха словесната битка, след като финансовият министър поиска да се прекрати изслушването, за да може да проведе срещата си с вътрешния министър на Бахрейн. Мнучин каза, че е уведомил Комисията, че трябва да тръгне по-рано.

Максин Уотърс, председател на Комисията по финансови въпроси на Камарата на представителите. Вашингтон, 9 април 2019. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg.

Уотърс му каза да остане още 10 минути. Той каза, че може да остане само 5 и предложи да се върне отново пред Комисията през май. Уотърс отказа официално да го освободи.

Мнучин каза, че поискания от демократите в Камарата достъп до данъчната декларация на президента Тръмп се разглежда и че "ще се следва закона"

Чуйте още във видеото.

Мнучин все пак прекрати изслушването и присъства на срещата си с министъра от Бахрейн.

Последни новини
Още от Анализи