Какво да очакваме от индикативните гласувания в Лондон

Волфганг Мунчау, президент на Eurointelligence

Пътници на гара Ватерло в Лондон. 1 април 2019. Photographer: Jason Alden/Bloomberg Пътници на гара Ватерло в Лондон. 1 април 2019. Photographer: Jason Alden/Bloomberg

Британският премиер Тереза Мей е изправена пред втори опит на парламента в Лондон да принуди правителството да приеме План Б за Brexit, най-вероятно чрез смекчаване на раздялата с ЕС, въпреки риска от разцепление на Консервативната партия, съобщи Bloomberg.

Не би трябвало да се вглъбяваме в детайлите, каза президентът на Eurointelligence Волфганг Мунчау.

"Не знаем какво ще бъде. Практически това са само заглавията. Много от тях ще се договарят с години. Трябва да мислим дали ще има мек или Брекзит, какъвто го планира Тереза Мей. И ако индикативният вот покаже мнозинство за една опция – например Митнически съюз, което ще бъде някакъв шанс, тогава може би Брекзит ще бъде по-мек".

Чуйте още от анализа на Волфганг Мунчау, президент на Eurointelligence за очакванията към индикативните вотове на британския парламент тази седмица. Какво означава Brexit без сделка? Кои детайли са маловажни? Може ли парламентът да продължи без Тереза Мей? Интервю от Лондон за Франсин Лакуа и Том Кийни от Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи